KINDERACTIVITEITEN – KINDERLESSEN

Van september tot de meivakantie worden er wekelijks lessen verzorgd in ons atelier.

De kinderen worden qua leeftijd in drie groepen verdeeld;

  • 6 en 7 jarigen
  • 8 t/m 11 jaar
  • 12 jaar en ouder.

Let wel, dit is een indicatie, in overleg met de ouders kan er van deze indeling afgeweken worden. Dit moet dan, ons inziens, altijd in het belang van het kind zijn!

De kinderen schrijven zich in voor het hele seizoen en worden dan ook iedere week in het atelier, in hun vaste groep, op hun vaste tijd, verwacht.

De vakanties van atelier Langs Jan lopen gelijk met de Baarnse basisscholen, geen school, geen langs Jan roepen wij dan ook altijd!

Tijdens de lessen komt er van alles aan bod, soms wordt er les gegeven vanuit de kennismaking van een materiaal of techniek, soms vanuit een kennismaking met een bekende kunstenaar of kunstenares. Vaak wordt er klassikaal gewerkt, maar regelmatig worden er ‘vrije keuze’ lessen geboden, zodat het kind datgene dat tijdens eerdere lessen voorbij is gekomen zelfstandig kan uitvoeren.

Sommige activiteiten worden als project aangeboden  en beslaan  meerdere lessen, bijvoorbeeld kleien-bakken-glazuren. Andere onderwerpen kunnen in éen les  afgerond worden.

Een les duurt  voor de 6 en 7 jarige kinderen een uur. Voor de grotere kinderen een uur en een kwartier. De avondgroep voor 12 jaar en ouder hebben een vrije keus in werken. Soms wordt er een speciale activiteit aangeboden maar is het niet verplicht om hier  aan deel te nemen.  Vanzelfsprekend worden zij individueel begeleid in hun werkzaamheden.

Lesschema

Maandag Dinsdag Woensdag Donderdag Vrijdag
    13.45-14.45uur
6 t/m 8 jaar
  13.45-14.45 uur
6 en 7 jaar
  15.00-16.15 uur
8 t/m 11 jaar
15.00-16.00 uur
6 en 7 jaar
15.00-16.15 uur
8 t/m 11 jaar
15.00-16.15 uur
8 t/m 11 jaar
  16.30-17.45 uur
8 t/m 11 jaar
16.30-17.45 uur
8 t/m 11 jaar
  16.30-17.45 uur
8 t/m 11 jaar
    18.00-19.15 uur
12 jaar +
  18.00-19.15 uur
12 jaar +

Voor alle lessen geldt een minimale deelname van 5 kinderen!

KINDEREXPOSITIES

Minimaal 1x per jaar verzorgt  ‘Langs Jan’ een expositie van het werk van onze mini-kunstenaars.

Dit kan zijn als eindactiviteit  in ons eigen atelier, maar regelmatig krijgen wij de kans om dit op locatie te doen! De laatste jaren hebben wij bijvoorbeeld geëxposeerd in de Baarnse bibliotheek, het Koetshuis, Wintervillage en niet te vergeten theater de Speeldoos!

Voor iedereen een geweldige ervaring en we zijn dan ook ieder jaar weer zo trots als een pauw!

MOGELIJKHEDEN VOOR BASISSCHOLEN

Regelmatig bereikt ons de vraag of wij iets kunnen betekenen voor de Baarnse basisscholen. Dit kan!

Een goed voorbeeld hiervan is de Amalia Astroschool die een paar keer per jaar tijdens hun doemiddag met een groepje kinderen  bij ons komt ‘werken’. Of de KWS die met hun kleuters eens een kijkje komen nemen in een echt atelier. Dit soort activiteiten vinden wij erg leuk! Dus schroom niet om met ons contact op te nemen en de eventuele mogelijkheden te bespreken.

KINDERPARTIJTJES

Voor iedereen is het altijd weer moeilijk om een leuke activiteit te bedenken voor een verjaardagspartijtje. Kinderen moeten het leuk vinden, spannend vinden en niet al te regelmatig doen. Het moet leuk zijn voor meisjes, het moet leuk zijn voor jongens, weerbestendig, ga zo maar door……..Bij ons zit je dan op het goede adres! Wij voldoen aan al die criteria en bieden je een geheel verzorgd partijtje van ongeveer 1 ½ uur!

De activiteit wordt in overleg met de jarige gekozen, je kunt dan denken aan een geluksketting van speksteen, een prachtig zelfportret schilderen of een mooie afdruk maken. Wat er allemaal mogelijk is, heeft te maken met de leeftijd, de grootte van de groep en het budget. Een partijtje start al bij €135 voor max 10 kinderen. Dit is incl. limonade, iets lekkers en de basismaterialen.

Kom gerust even vrijblijvend langs voor verdere informatie of contact ons via info@atelierlangsjan.nl.

KINDERFEEST OP LOCATIE

Misschien bent u ons al wel eens tegen gekomen….. Op een straatfeest of een ander  evenement in Baarn of omgeving. Dat kan, bijvoorbeeld het foodtruckfestival  in Baarn, werken wij al meerdere jaren aan mee.

Ook u kunt ons inhuren voor bedrijfsfeestjes, kinderfeestjes aan huis of als kinderactiviteit tijdens uw grotere evenementen. Van indianenfeest tot schilderspleintje, veel is mogelijk!

Neem contact op met ons en wij bieden u een kant en klaar plan eventueel met ‘catering’ en al…